Bebek Odasında Perde Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ev dekorasyonu ve mahremiyet alanındaki ışıkta kontrol sahibi olabilmek için son derece önemli olan perdeler, bulunduğunuz ortama çok daha modern bir hava katar. Günümüzde oldukça farklı çeşitleri bulunan perdelerin seçimi de son derece önemlidir. Özellikle çocuk odası ve bebek odası perde seçimi yaparken özen gösterilmesi gereken ilk husus, görselliğin yanı sıra seçim yaparken perde özelliklerine de dikkat etmek.

Perdelerin temel özelliklerinin başında ışığı engelleme durumu göz önünde bulundurulduğunda özellikle bebek odaları için  seçeceğiniz perdenin bu özelliğe sahip olması son derece önemlidir. Günün belirli saatlerinde uyuyan bebekleriniz için odadaki ışığın loş olması gerekir. Yani tamamen kapalı durumdayken güneş ışığını büyük oranda engelleyen perdeleri bebek odası için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra bebek gelişiminde ilk yılların çok önemli olduğu düşünüldüğünde perde üzerindeki yaratıcı objelerin bebeğinizin kavrama ve algılama yeteneklerini geliştireceği ve gelişimini ciddi oranda etkileyeceği bilinmektedir.

Perde seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise renk seçimidir. Özellikle perde seçimi yaparken açık renklerin tercih edilmesi bebek odasının daha ferah ve iç açıcı olmasını sağlar. Günümüzde sıklıkla tercih edilen stor perdeler, zaman zaman loş zaman zaman aydınlık bir ortam sağlar. Stor perdenin açısını ayarlayarak oda içerisine ışığın ne derece gireceğini kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir