Store Perdeler çift mekanizmayla daha da kullanışlı

Çok kısa bir zamanda store perdeler hızla benimsenerek hepimizin evindeki yerlerini aldı. Bununla da kalmayan store perdeler çeşit çeşit mekanizma ve modelleriyle her ev için uygun, her beklentiye cevap olacak bir çözüm sunmayı başardı. Son dönemlerde store perde çözümleri arasında son çift mekanizmalı store perdeler, kullanıcılar tarafından yoğun talep gördükleri için ön plana çıkmakta. Peki nedir bu çift mekanizmalı store perdelerin alameti farikası?

Kullanıcı tercihlerinin çift mekanizmalı store perdelere yoğunlaşmasının en temel nedeni; ray üzerinde 2 boru taşıdıkları için, aynı anda iki farklı perdenin kullanılmasına imkân sağlayan mekanikleri. Bu mekanik kullanıcının öne ya da arkaya gelmesini istediği perdeyi seçme sini sağlıyor. Böylece düz renkli güneşlik olarak kullanılacak olan perdeyi arka bölüme; evinizin dekorunu uygun dilediğiniz renk ya da desende perdeyi ise ön bölüme yerleştirebiliyorsunuz.

Tek mekanizmalı store perdeler gibi oldukça pratik takıp çıkarma mekaniğine sahip çift mekanizmalı perdelerde sağda ve solda olmak üzere iki farklı zincir bulunmaktadır. Biri güneşlik olarak kullanılan iç perdeyi diğeri ise ön perdeyi kontrol etmektedir. Perdenizi değiştirmek ya da yıkamak istediğinizde aynı tek mekanizmalı perdelerde olduğu gibi kolaylık takıp çıkarabilirsiniz. Böyle durumlarda takıp çıkarma işlemini sırayla yaptığınızda evinizin perdesiz kalması gibi bir sorunla da karşılaşmazsınız.

Sadece mekanizmalarıyla değil; zebra, blackout, screen, dijital gibi birçok çeşidiyle doğal ışığa yön veren store perdeler, kullanıldıkları yaşam alanlarına hatta odalara göre farklı seçeneklerle hayatımıza renk katıyorlar. Günümüzde artık herkesçe kabul edildiği gibi; pratik faydaları ve sayısız seçenekteki tasarımları sayesinde ister ev ister iş olsun, yaşam alanlarımızın önemli bir dekoru store perdeler. Ve daha çok uzun bir zaman bu böyle devam edecek gibi gözüküyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir