PERDE VAR PERDE VAR… Perde seçerken kriterler

Perde seçiyorsunuz, tamam da ama amacınız, beklentiniz, ihtiyacınız ne? Işık içeri mi girsin, dışarda mı kalsın; yaşam alanınız renkli mi olsun, sade mi? Unutmayın perde hiçbir zaman dekor değildir ama dekorunda en önemli parçalarından biridir.

Gereksinimleriniz perde seçimlerinizi yaparken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken unsurdur. Gün ışığı pencerelerinizden geçip perdelerinizde hafifçe kırılarak evinizi tüm doğallığıyla aydınlatsın adeta bir kır gezintisi hissiyatı yaratsın mı istiyorsunuz? Ya da göz alıcı bir manzaran var pek de kapansın istemiyor musun? O zaman perdelerinizi şeffaf kumaşlardan seçebilirsiniz.

Yok hayır ışık dışarda kalsın, ben evimin gizemli loş havasını seviyorum da diyebilirsin. Ya da metropol hayatının doğurduğu içe içe yaşamların dip dibe apartmanlardan bıkmışınızdır. Hayatınızı; sanki evinizden geçiyormuş gibi hissettiren sokaktan, komşulardan korumak istiyorsunuzdur. O zaman ışık geçişini azaltan kalın dokulu kumaşlar perde seçimi için aradığınız cevap olabilir.

Perde seçimi ihtiyacınıza, koşullarınıza ve kullanıma amacınıza göre şekillenen ve içinde pek çok değişken barındıran bir tercihtir.  Öncelikle satın alma amacına uygun şekilde sitil seçenekleri belirlenmeli. Dediğimiz gibi herkese perde seçim kriterleri herkese göre değişiklik gösterir örneğin evlerimizdeki odalar göre bile perdelerin renk ve kumaş seçimleri fark eder.

Oturma odası ya da salonlarda daha hafif ışığa izin veren kumaşlar tercih edilir. Renk olarak ise optik beyaz, mavi ve griler istenilen atmosferin oluşmasına hizmet edecektir. Aynı şekilde yatak odası için perde bakarken ise daha ağır ışığı daha az geçiren kumaşlar yatak odasının mahrem atmosferine daha iyi hizmet edecektir. Toprak tonları, örneğin; kahverengi, bej, veya pembe renkler yatak odaları için uygun seçimler olacaktır. Ama tabi ki ev sizin eviniz; siz nasıl bir kumaş renk isterseniz evinize ve hayatınıza en çok yakışanı odur …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir