Store perde mi, Zebra perde mi?

Satış noktalarından ve kendi tecrübelerimizden aldığımız geri dönüşler gösteriyor ki genelde tüketiciler zebra ve store perdeyi tanımlarken zorluk yaşıyorlar. Zebra perdeyi tanımlamaya çalışırken store perdeyi ya da tam tersi zebra perdeyi anlatırken store perdeyi anlatmaları sektörde sıklıkla karşılaştığımız bir durum. İşte bu durum yüzünden bloğumuzda store ve zebra perdeleri tanımlamayı ve aralarındaki farkları kendimize konu etmeye karar verdik.

Bu karışıklığın öncelikli sebebi yani store ve zebra perdelerin sürekli karıştırılması her ikisinin de bir mekanizmayla beraber kullanılması ve kullanılan kumaşların benzerliği. Oysaki iki perde türünün birbirinden ayırt eden çok önemli farklar mevcut. Bier kere detaya girmeden en önemli fark aslında gözlerimizin önünde durmakta. Zebra tür perdeler yatay şeritlerde, store perdelerin ise tek parçadan oluşmasıdır.. Hatta zebra perdelere zebra denmesinin nedeni bu yatay şeritlerdir.

Genellikle güneş ışığını kesmek için güneşlik gibi kullanılan store perdeler ağırlıklı olarak tek parçadan oluşur. Hatta ve hatta güneş ışığını tamamen kesen blackout, karatma gibi stre perde çeşitleri mevcuttur. Gün ışığını içeri almak ama yine de store perde kullanmak isteyenlerse tül store perdeleri tercih etme imkanına sahiptirler.

Kumaşı sıralı şeritler halinde olan Zebra perdelerde ise kumaşın bir kısmı güneş geçirirken bir kısmı geçirmez. Böylece makaralı mekanizmaları sayesinde ayarlama yapılarak istenildiği takdir güneş ışığını geçirmesi ya da tam tersine güneş ışığını geçirmemesi sağlanır.

Her iki perde türünde sayısız kumaş ve renk alternat5ifleri mevcuttur. Bu nedenle perde tercihinizi yapmadan önce perdeden beklentilerinizi kullanım amacınızı vb konuları netleştirip, satın alma sırasında bu bilgileri işin profesyoneli olan perde satıcıyla paylaşarak ondan destek almanız sizin için en doğru yaklaşım olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir