Ev modasının popüler akımı Japandi

Son dönemde dekorasyon alnında en çok duyduğumuz tercih edilen trendlerden bir japandi. Popüler kültürün son dönemlerde tanıdığına bakmayın aslında kökleri 150 yıl ötesine dayanan bir tarz Japandi.

Kökleri Japon makyajı İskandinav da diyebiliriz onun için. Modern İskandinav tarzı ile zamansız Japon estetiğinin harmonisi batıyla doğunun buluşması.

Soğuk coğrafyanın insanları İskandinavların, konforlu ve sıcak yaşam alanları oluşturan “hygge” tarzı ile kusurlunun içindeki güzellik diye tanımlayabileceğimizi Japon kültürünün “wabi-sabi” kavramının mükemmel uyumunu evlerimizde buluşturan Japandi trendini tanımlarken; her şeyden önce sadelik kavramını temele koymak gerek.

Peki biz evimizi japandi tarzına nasıl çevirebilir. Aslında spesifik tanımlamalardansa bu tarzın an unsurlarını söylemekte fayda var. Gerisi sizin zevkinize beğeninize göre şekillenmeli. Gelin şimdi bu ana unsurları madde madde yazalım;

– Mobilya seçimlerinizde Japonları koyu renkli elegan tarzı ile İskandinavların açık renkli minimal tasarımlarını bir arada kullanın. Keskin hatlı mobilyalar tercih edin Bu arada unutmayın estetik karşı çıkılan bir durum olmasa da eşya seçimlerinizde öncelik fonksiyonellik olmalı.

– Ev aksesuarı seçimlerinizde Japon tarzında olduğu gibi işlevsel faydacı olmalı fakat halılarınız kırlentleriniz, yatak örtüleriniz pofuduk ,yumuşak ve büyük olabilir.

– Minimalist bir tarz olan Japondi Trendinin ön önemli alameti farikalarından biri de yaşam alanlarında az eşya kullanımıdır unutmayın. Evinizde kendinize insanlara yer açın.

– Ve son olarak olmazsa olmaz Japandi özelliği; yere yakın alçak mobilyalar tercih edin

ılar için de bu dayanıklı kağıt aydınlatmalar mutlaka evlerinde yer verdikleri parçalardan her zaman. Evinize bitkiler ekleyin. Böylece çok renk eklemeye gitmeden bitkinin doğal yeşiliyle eve renk getirmiş olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir